GOED CONTACT IS BELANGRIJK IN ONZE SAMENWERKING

Ik ben op de volgende manieren bereikbaar:

OVER CTD

CTD Counseling is Sander Rupke. Ik ben in 2016 de transitie aangegaan om vanuit mijn gevoelswaarden te gaan leven en werken. Een eerder motorongeval heeft mede positief bijgedragen aan het noodzakelijke inzicht. Door het weidse winterse uitzicht in het Rondane gebergte van Noorwegen kreeg ik het definitieve inzicht.

Na jarenlange ervaring en ontwikkeling in de financiële dienstverlening, ben ik tot de conclusie gekomen dat het begeleiden van vastgelopen (jong) volwassenen, pubers en langdurig zieke medewerkers echt mijn passie is. De manier waarop ik deze begeleiding wil doen, paste niet in de organisatiecontext- en cultuur van mijn toenmalige werkgever. Om vastgelopen (jong) volwassenen, pubers te kunnen en mogen begeleiden, was er een flinke transitie in kennis, branche maar ook in mijn privéleven nodig. Het opnieuw beginnen betekende een financiële aanpassing (minimaliseren), een andere manier van werken en leven, stevig omscholen en talloze keren solliciteren. Mijn veerkracht is meermaals op de proef gesteld.

De transitie is onder andere vormgegeven door het omscholen via HBO Arbeidsorganisatiepsychologie (propedeuse), HBO Vitaliteitscoaching, Masterclass Vernieuwend Integraal Coachen, DISC advanced en SNRO HBO Psychosociaal Counselor (i.o). Na 97 keer solliciteren in een jaar mocht ik eindelijk met m’n “voeten in de klei” bij Active Health Group. Binnen deze groep heb ik kennis mogen maken met de ARBO branche. Inmiddels begeleid ik ruim 3 jaar met veel plezier en toewijding (langdurig zieke) medewerkers op alle vlakken van re-integratie, employability en preventie (veerkracht).

In 2018 wilde ik een van mijn passies, de natuur, combineren met mijn talent en ervaring. Omdat voor mij alle puzzelstukjes in elkaar vielen, alle puntjes werden verbonden, heb ik naast mijn loondienst CTD Counseling gestart. CTD staat voor Connecting The Dots en wat is een mooiere plek dan de ruige en echte natuur van Noorwegen om dat toe te passen.

Met mijn voorliefde voor de magisch Noorse natuur, de ruim 11 jaar lokale ervaring in Nationaal Park Rondane en Lofoten en de kracht van het kampvuur heb ik een 5 daagse module ontwikkeld om emotioneel gezonde mensen in de natuur te begeleiden bij de moeilijke fase waar ze in zitten. Weg van alle afleidingen en volledig verbonden met de natuur werken aan jezelf. In 2019 was de eerste, zeer succesvolle, editie. Als de Covid-pandemie weer onder controle is zal deze module weer worden voortgezet. De voorbereidingen zijn al in volle gang.

Om de magie van de natuur en het verbindende element van een kampvuur levend te houden heb ik mij in 2020 verbonden aan Landgoed Vidaa te Bergschenhoek als dedicated Campfire Coach.

Inmiddels bied ik een breed scala aan dienstverlening aan. Ik focus me met de module 1-op-1 Aandacht primair op de particuliere markt (zakelijk o.v.v. offerte). De module Samen op Weg Aandacht kan zowel particulier als zakelijk worden afgenomen. De module 1-op-1 Aandacht bij het Kampvuur (Campfire Coaching) kan zowel particulier als zakelijk worden afgenomen.

Binnenkort zal ik de opleiding SNRO HBO Psychosociaal Counselor succesvol afronden. Hiermee ontvang ik een zorgverlenersnummer (AGB Code). CTD Counseling wordt dan tevens toegelaten tot de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Op deze manier kunnen particulieren bij meerdere zorgorganisaties een (groot) deel van de kosten vergoed krijgen. Bedrijven en organisaties kunnen de kosten opvoeren als bedrijfskosten.

connecting the dots

WAT IS PSYCHOSOCIALE COUNSELING?

Psychosociaal counselen is mensenwerk. Als counselor begeleidt je emotioneel gezonde mensen die in een moeilijke fase van hun leven verkeren. De cliënt is altijd het uitgangspunt.

Mensen maken onderdeel uit van een systeem. Het woord psychosociaal is een samengesteld woord en dekt de psyche (het individu) en het sociale (het systeem). Een psychosociaal counselor begeleidt cliënten in een context of contextverandering in de wetenschap dat de mensen onlosmakelijk verbonden zijn met een groter geheel.

Counselen is ook een vak. Er wordt gebruik gemaakt van wetenschap (kennis), filosofie (wijsheid) en empirie (levenservaring).

Vanuit de theorie wordt onder andere kennis over Sociale psychologie, Klinische psychologie, anatomie, fysiologie en pathologie gebundeld met de kunde van professionele kunde van hulpverlening.

Naast het psychosociale counselen past CTD Counseling ook andere technieken als NLP, vitaliteitscoaching, holistische coaching, Vernieuwend Integrale coaching en coaching o.b.v. DISC aan.

Het verschil in begeleiding:

Een hulpverlener maakt gebruik van counseling als er bij zijn cliënt sprake is van problematiek met een emotionele (psychosociale) achtergrond. Tijdens counseling onderzoekt en beïnvloedt de cliënt zijn/haar gevoelsleven met als doel disfunctio­nele patronen van denken, voelen en doen te doorbreken.

Een hulpverlener maakt gebruik van coaching als hij zijn cliënt wil helpen optimaliseren in een bepaalde taakgerichte situatie. Er vindt overdracht plaats van kennis en kunde afgestemd op de vraag van de cliënt.